MŰVÉSZI RAJZTANFOLYAM
JOBB AGYFÉLTEKÉS MÓDSZEREKKEL


4 napos felnőtt jobb agyféltekés
rajztanfolyam
szombat-vasárnap-hétfő-kedd
vagy két egymást követő szombat-vasárnap:
A tanfolyam első két napján együtt halad a kétnapos oktatással.
Első nap:
Bevezetés a jobb agyféltekés rajzolásba.
Az első témakör a vonalak egymáshoz viszonyulása, a pozitív formák és negatív terek ábrázolása.
A második a képsík megismertetése, saját kéz megrajzolása és árnyékolása Leonardo és Dürer rajzai alapján. Tónusozás hagyományos és új grafikai módszerekkel. Fények és árnyékok megfigyelése és ábrázolása.
Második nap:
1. A perspektivikus rövidülés megismerése. Téglatest és fej elhelyezkedése a térben. Szemek, orr, és száj anatómiai szerkezete és tónusozása. 2. Az első nap választott arckép lemásolása a már megismert jobb agyféltekés és hagyományos rajzoktatás módszereivel.
Harmadik nap:
Csendélet rajzolás valódi modellről.
Az alapegység elsajátításával egy beállított csendélet arányait ceruzával kimérjük, segítségül hívva az előző napokban tanult negatív tereket, illetve a perspektivikus rövidülést. A csendélet tónusozása után áttérünk a fejtanulmány egyes részleteinek, szem, orr száj különböző nézőpontokból való megrajzolására, kihasználva a térbeliségét és körbejárhatóságát a méretarányos gipszmodellnek.
Negyedik nap:
Először a fej elhelyezése a rajzlapon azután az úgynevezett tengelyek (szem, orr, száj és fejtengelyek) berajzolása a feladat. Végül tónusozás.

 

A tanfolyamokra rajzeszközöket biztosítunk.
(Étkezés önellátó, konyha, mikró, hűtő van.)
A tanfolyamok minden héten 10:00-18:00 óráig tartanak.
A 4 napos tanfolyam ára 31.000 Ft.

HOME | JOBB AGYFÉLTEKÉS | SZÍNES JOBB AGYFÉLTEKÉS | MESTERKURZUS | RAJZOK | RAJZKLUB RAJZOK | LINKEK

Bozsó Zsuzsa 30/354-39-46 bozsozsuzsa@gmail.com _________________________________ Végvári Tamás 30/97-49-325 vegvarigrafika@gmail.com __________________________________________________________________________________________________________________________________________
BOVÉ © 2012. Minden jog fenntartva / All rights reserved