KREATÍV HÉTVÉGÉK

 

Jobb agyféltekés rajz és festő tanfolyamok Szentendrén!
Bozsó Zsuzsa és Végvári Tamás szentendrei festőművész pár tartják a tanfolyamot.

Végvári Tamás és Bozsó Zsuzsa

(Engedély megtekinthető itt)

Bozsó Zsuzsa festő, grafikus vagyok. Szentendrén élek és dolgozom. Diplomámat SZTE-n Rajz-művészettörténetből szereztem. Tanáraim voltak többek között Roskó Gábor, Gál Lehel, Molnár Sándor, Szabó Tamás, Fodor József, Végvári Gyula.
Zebegény, Mártély, Csongrád, Jelsa alkotótáborokban, művésztelepeken szerettem meg a plein air festészetet. Alapító tagja vagyok a 2004 óta működő IKON Csoport, Szentendrei Szépművészeti Egyesületnek.
Végvári Tamás művészcsaládból származik. Grafikusként kezdte pályáját, 1984 óta hivatásszerűen fest. Fénylő színeket alkalmazó egyéni festői stílust alakított ki színes olajgrafikáiban azáltal, hogy az olajfestést grafikai eljárásokkal ötvözte. Tagja a (MAOE) Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a szentendrei IKON Csoportnak.

Egy-egy ceruzarajz a két művésztől

 

Miért érdemes eljönni a tanfolyamra?
- a kreativitás, az újszerű látásmód az élet minden területén segít,
- önbizalom építő hatású az, ha az ember sikerrel próbálja ki magát új helyzetekben,
- a rajzolás nemcsak abban segít, hogy előhozza a kreativitást, hanem eszközt nyújt arra, hogy megéljük azt a hétköznapokban is,
- a rajzolás, az alkotás örömforrás, így kiváló stresszoldó tevékenység,
- az intuíció fejlesztése segít abban, hogy az élet minden területén könnyebben boldoguljunk, a fejlett megérző képesség megkönnyíti a döntéshelyzeteket.
- értékes időtöltés, amely az ember személyes fejlődését szolgálja.

Mit tanulunk meg ebben a három napban?
- kontúrok, szélek érzékelése, pozitív és negatív terek felfedezése, arányok, vonalak, tónusok, árnyékok egymáshoz való viszonyulása, perspektívikus ábrázolás, fej rajzolás.

Miben különbözik egy hagyományos jobb agyféltekés tanfolyamtól?
- különböző árnyékolási módszerek bemutatása elsősorban ceruzával (satírozás) Leonardo, Rembrandt és Dürer rajzai nyomán, másodsorban elkenéssel (vattával vagy papírceruzával), korunk új lehetőségeivel.
- sfumato technika megismerése a tér és levegő ábrázolása.
- visszavert (reflex) fények észlelése és alkalmazása egy látványosabb rajz elkészítéséhez.

 

Színes tanfolyamok

Gyermek tanfolyamok

Felkészítő tanfolyamok


 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
VÉGVÁRI TAMÁS© 2021. Minden jog fenntartva / All rights reserved