JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM

 

KREATÍV HÉTVÉGÉK

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok Szentendrén!
Bozsó Zsuzsa és Végvári Tamás szentendrei festőművész pár tartják a tanfolyamot.

Végvári Tamás és Bozsó Zsuzsa(Engedély megtekinthető itt)

Bozsó Zsuzsa eredeti foglalkozása természet- gyógyász. Gyermekkora óta rajzol, 2000 óta fest. Érdeklődése a világ spirituális megközelítése felé irányul, úgy érzi, hogy a lágy pasztellel valósítja meg igazán önmagát. 2002 óta évente egyéni és csoportos kiállításokon mutatja be alkotásait Szentendrén és országszerte több galériában. Spirituális gyógyítóként segíti az embereket a tudatosodás útján, előadásokat és tanfolyamokat tart. A szentendrei IKON Szépművészeti Csoport alapító tagja.
Végvári Tamás művészcsaládból származik. Grafikusként kezdte pályáját, 1984 óta hivatásszerűen fest. Fénylő színeket alkalmazó egyéni festői stílust alakított ki színes olajgrafikáiban azáltal, hogy az olajfestést grafikai eljárásokkal ötvözte. Tagja a (MAOE) Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a szentendrei IKON Csoportnak.

Egy-egy ceruzarajz a két művésztől

 

 

Miért érdemes eljönni a tanfolyamra?
- a kreativitás, az újszerű látásmód az élet minden területén segít,
- önbizalom építő hatású az, ha az ember sikerrel próbálja ki magát új helyzetekben,
- a rajzolás nemcsak abban segít, hogy előhozza a kreativitást, hanem eszközt nyújt arra, hogy megéljük azt a hétköznapokban is,
- a rajzolás, az alkotás örömforrás, így kiváló stresszoldó tevékenység,
- értékes időtöltés, amely az ember személyes fejlődését szolgálja.

Mit tanulunk meg ebben a két napban?
- kontúrok, szélek érzékelése, pozitív és negatív terek felfedezése, arányok, vonalak, tónusok, árnyékok egymáshoz való viszonyulása, perspektívikus ábrázolás, fej rajzolás.

Miben különbözik egy hagyományos jobb agyféltekés tanfolyamtól?
A tanfolyam érinti a művészet történelem fontosabb állomásait, melyek összefüggnek, az aktuális rajzi feladatokkal. A jelentkezőket megtanítja a művészi tónusozás mesterségére Leonardo sfumato technikájával. Felhívja a figyelmet a visszavert (reflex) fények észlelésére, amivel még plasztikusabbá tehetjük rajzainkat. A különböző árnyékolási technikák elsősorban a hagyományos rajzoktatáshoz tartozó ceruzával – satírozás - vagy egy korszerűbb ám nem könnyebb, de látványosabb módszerrel a grafit elkenésével - vattázás, papírceruzázás - történnek. Természetesen egy jó rajzról a blikkfangok sem hiányozhatnak.

HOME | JOBB AGYFÉLTEKÉS | SZÍNES JOBB AGYFÉLTEKÉS | MESTERKURZUS | RAJZOK | RAJZKLUB RAJZOK | LINKEK

Bozsó Zsuzsa 30/354-39-46 bozsozsuzsa@gmail.com ____________________ Végvári Tamás 30/97-49-325 vegvarigrafika@gmail.com __________________________________________________________________________________________________________________________________________
BOVÉ © 2012. Minden jog fenntartva / All rights reserved